Kitten verkoopbeleid

Een kitten aanschaffen, waar moet je aan denken?

Een huisdier aanschaffen is geen impuls aankoop, daar moet je eerst goed over na denken. Dus ook de aanschaf van een kitten is iets waar je goed over na moet denken, een kat kan 20 jaar worden en het is een levend dier dat veel verzorging en aandacht nodig heeft. Een kat heeft goed voer nodig, een schone kattenbak, schoon water, een keer per jaar een dierenarts bezoek en iemand om mee te knuffelen, dit kost allemaal tijd en geld. Ook is het belangrijk te denken aan vakanties, er moet iemand zijn die voor de kat kan zorgen, niet iets om te vergeten.

Huisdier, fokken en of showen?

Als je besluit een kitten te kopen willen wij wel weten of je met de kat wilt gaan fokken of showen of dat het echt alleen een maatje voor in huis gaat worden. Niet alle katten zijn geschikt om mee te fokken of om mee naar een show te gaan. Omdat wij de kittens vanaf dag 1 meemaken, kennen wij het karakter van de kat het beste en kunnen wij ook vertellen of deze kat geschikt is om mee te fokken of om mee naar een show te gaan .Ook al wil je met een poes ooit maar 1 nestje nemen omdat je het een keer wilt meemaken, dit is ook fokken, houd daar rekening mee.

Stamboom?wel/dan niet .

Alle kittens die wij verkopen zijn in bezit van een officiele stamboom. Het komt voor dat als je op internet gaat zoeken er veel Maine Coon’s te koop staan zonder stamboom, deze zijn in prijs dan ook goedkoper, dat klopt, vraag de dan alleen wel af waarom ze geen stamboom hebben. Dit kan te maken hebben met:

* Te veel nestjes achter elkaar, volgens de rasvereniging mag een fokker maar 3 nestjes in 2 jaar hebben met 1 poes.

* inteelt ( moeder en zoon, vader en dochter, broer en zus, neef en nicht.)

* nestjes die geboren zijn met erfelijke ziektes of kans hebben deze te dragen. De ouderdieren waar mee gefokt wordt zijn dan niet getest op deze erfelijke ziektes en de kans is dus aanwezig dat u op het oog een gezonde kitten koopt voor weinig geld, maar dat deze kitten een verschrikkelijke ziekte bij zich draagt die zich later pas openbaart, dan kan je het geld dat je hebt bespaard met de aanschaf dus later, plus nog veel meer geld naar de dierenarts brengen voor onderzoeken, dieetvoeren, spuitjes, medicijnen enz. Dan al niet te denken aan dat jouw maatje ziek is.

* geen raszuivere nestjes ( een kruising, tussen twee rassen)

Weer een puntje om even goed over na te denken dus.

Wat bieden wij als cattery?

* Omdat wij de gezondheid van onze katten en kittens erg belangrijk vinden testen wij alle ouder dieren waar wij mee fokken op erfelijke ziektes: Patella, HCM1 en HCM3, PKD, PRA rdAc en PRA Rdy, SMA, FIV en FelV. Al deze testen zijn DNA testen. De testuitslagen staan op de pagina’s van de ouderdieren.

* Wij fokken alleen met dieren die door de dierenarts gezond verklaard zijn om zo problemen bij de bevalling of de kittens te voorkomen.

* Dan komt er bij dat we er na streven dat onze poesen zeker anderhalf jaar tot twee of nog ouder zijn wanneer ze hun eerste nestje krijgen .

Zodat ze eerste lekker van hun kitten/katten leven hebben kunnen genieten, maar onthoud wel dat eerder niet slechter is een kat kan het aan om eerder gedekt te worden ,alleen als we de mogelijkheid hebben om wat langer te wachten zullen we dat doen  met de gezondheid van ons wonder op de eerste plaats  .

Echter wanneer een poes al op jonge leeftijd krols word en deze krolsheid vaak met korte tussen periode terug komt mogen ze eerder een nestje ter verkoming van baarmoeder onsteking.

U zou denken er is toch de katten pil en ja daar heeft u gelijk in maar ook daar staan we niet achter gezien dat ook een hoop allende kan veroorzalen dus alleen in uitsterste noot geval willen we daar over na denken.

* Onze katten komen alleen buiten in een afgezette tuin, zodat ze niet in aanraking komen met andere “buiten” katten. Dit om verwondingen en besmettingen met nare ziektes te voorkomen.

* Wij zijn fokkerlid van de NLKV.

* Alle dieren worden door een dierenarts onderzocht als wij twijfelen over de gezondheid van de kat.

* Alle dieren krijgen een jaarlijkse enting, worden meerdere keren per jaar ontwormd en preventief ontvlooit.

*  Alle kittens worden vóór de verhuizing gechipt.

*  Alle kittens worden vóór de verhuizing 2 maal geënt en nagekeken door een dierenarts.

*  Kittens verhuizen vanaf +/- 13 weken, mits ze gezond zijn.

* Kittens groeien de eerste weken boven op met hun moeder. Dit voor hun eigen veiligheid en gezondheid. Na de weken zullen ze steeds vaker beneden doorbrengen om zo te wennen aan de huiselijke dingen in het leven en de andere dieren natuurlijk.

* Wij verkopen onze kittens met een verkoop overeenkomst, deze is in te zien op het moment dat je op kittenbezoek komt.

* Als een kitten verhuist krijg je een leuk kitten pakket mee, het paspoort met de entingen, chipnummer en bevindingen van de dierenarts daarin vermeld. En niet te vergeten een officiële stamboom.

Wat verwachte wij van een nieuwe eigenaar?

* De kat is niet de hele dag alleen thuis, een kat is een sociaal dier en kan niet goed alleen blijven, zeker als ze dit niet gewend zijn.

* De kat mag niet los buiten lopen. Een Maine Coon is een ras kat, geen straat kat.

*  Er wordt een bezoek gebracht aan de dierenarts als er twijfel is over de gezondheid van de kat.

* De kat gaat 1x per jaar naar de dierenarts voor een gezondheid check en enting.

* De kat wordt regelmatig ontwormt en ontvlooit.

*  Voerbakjes en drinkbakjes zijn altijd gevuld en de kattenbak is schoon.

*  Een regelmatige borstelbeurt is wel aan te raden, een Maine Coon heeft tenslotte een lange vacht.

Interesse?

De kittens mogen vanaf ongeveer 4 weken bezoek ontvangen, dat is dan natuurlijk als de kittens gezond zijn.

Als je besluit een kitten te nemen zullen we ook alles even doornemen, de verkoop overeenkomst hoort daar ook bij. Daar staan dingen in om het kitten, de koper en de verkoper te beschermen tegen nare dingen die kunnen voorkomen. Niet iets wat echt leuk is om door te nemen, maar wel belangrijk in onze ogen.

Als je een kitten hebt uitgezocht ben je natuurlijk vrij om vaker langs te komen om hem/haar lekker te knuffelen en kroelen. Een aantal weken kan lang wachten zijn 😉

Mocht u interesse hebben in een kitten kunt u vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.